Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde "Haller: Siyah Beyaz" fotoğraf sergisi

Başkent Kültür Yolu Festivali'nde, Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen, Selçuk Azmanoğlu'nun uzun senelerdir çektiği fotoğraflardan bir seçkiyle oluşturulan 'Haller: Siyah Beyaz' sergisi, sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Fotoğraf sanatçısı Selçuk Azmanoğlu, Ankara'da doğup büyüdüğünü belirterek, başkenti ve burada yaşayan insanların hallerini anlatan fotoğraflar çektiğini, serginin de bu fotoğraflardan oluştuğunu söyledi. Azmanoğlu, sergide yer alan yaklaşık 60 fotoğraftan her birinin ayrı bir hikayesi bulunduğunu dile getirdi.

Usta bir fotoğrafçı ve yazar olan Gökhan Özcan, 'Selçuk Azmanoğlu, hayata fotoğraf makinesinin vizöründen bakan, anlamı kendine özgü kadrajları içinde tespit ve teşhir etmeye gayret eden o sanatkârlardan biri... Sokak fotoğrafçılığını zenginleştiren ve ilginçleştiren temel farklılıklardan belki de en önemlisi ironi duygusu... Belki sezgisi demek daha doğru... Selçuk, rahatlıkla söyleyebilirim ki elindeki fotoğraf makinesiyle sokaklarda, caddelerde, şehrin kalabalık ve tenhalıklarında o ironik çerçeveyi arıyor sürekli. Aslında elinde bir fotoğraf makinesi olmasa da aynı arayışın içinde olacaktı, bundan şüphem yok. ' diye tanımladığı Selçuk Azmanoğlu'nun sergisi, 23 Ekim'e kadar Ulucanlar Cezaevi Müzesi '1. Koğuş' bölümünde ziyaret edilebilir.