Uludağ'da otelde yangın çıktı: 3 kişi hayatını kaybetti

Uludağ'da otelde yangın çıktı. Otelin işletme belgesi olmadığı için kapatıldığı öğrenildi. Bursa'nın Uludağ bölgesinde bulunan Kervansaray Otel'de yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler oteli sararken, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın sırasında otel ve alt kısmındaki kayak merkezinde çalıştıkları bildirilen 12 kişi dumandan etkilenirken Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı eski milli kayakçı Yahya Usta eşi Fikriye Usta ve oğlu milli kayakçı Berkin Usta hayatını kaybetti.

Aile, sezon sonlandığı ve tesis kapalı olduğu için kayak malzemelerini toplamaya gelmiş ve dün gece otelde konaklamıştı.

Otelin konaklama belgesinin süresi dolduğu ve Milli Parklar'daki tahsis süreci sona erdiği için belediyenin ruhsatını yenilemediği, turizm işletme belgesi olmadığı gerekçesiyle ocak ayında kapatıldığı ve mahkemece tahliyesine karar verildiği ortaya çıktı.

Otel yönetiminin yaptığı açıklamada kullandığı 'Bursa Uludağ'daki kapalı olan Kervansaray Otel'imiz” ifadesi dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Olay bölgesine ivedilikle ulaşıldı ve kısa zamanda yangın kontrol altına alındı. Çıkan yangında 12 personel ekipler tarafından otelden çıkarıldı. Bu otel 2 Ocak'ta kapatıldı. Yangın esnasında otelde konaklama yok.” açıklamasında bulundu.