Vefa Spor futbolcusundan büyük vefa: Annesine donör oldu kariyerinden vazgeçti

Vefa Spor futbolcusu Murat Turan, siroz hastalığıyla mücadele eden annesine donör oldu. Donör olabileceğini öğrendikten bir gün önce başka bir kulüpten transfer teklifi alan 27 yaşındaki futbolcu, annesine büyük bir vefa örneği göstererek kariyerinden vazgeçti.

Önceliğinin annesinin sağlığı olduğunu söyleyen genç futbolcu, 'Donör olabileceğim haberini almadan önce transfer tekliflerim vardı. Hatta çok sevdiğim eski kulübümle görüşme yapmıştım, kabul etmiştim. Ertesi gün ise hastaneden bu telefonu aldım, anneme donör olabilecektim. Benim için önemli olan annemin sağlığıydı. Transfer olmak mı donör olmak mı derseniz tabi ki de donör olmak derim. Hayatımda aldığım en güzel teklif buydu' dedi.

İstanbul'da yaşayan 3 çocuk annesi Fatma Turan'a 2 yıl önce karaciğer yağlanmasına bağlı siroz hastalığı teşhisi konuldu. Sirozun yanı sıra yemek borusunda da varis gelişmeye başlayan Turan, Nisan ayının başında kendisini halsiz hissetmeye başladı. Rutin kontrolleri devam eden Turan, kaburga altı ağrıları, halsizlik, unutkanlık ve şiddetli kaşıntı nedeniyle hastaneye tekrar başvurdu.
Doktorunun kendisine nakil ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine ilk önce kızı gönüllü donör oldu ancak sağlık incelemesinde bazı risk faktörleri tespit edildi. Bunun üzerine futbolcu oğlu Murat Turan annesine donör adayı oldu ve sağlık kontrolleri sonrası nakil ameliyatı gerçekleştirildi.