Yahudi işgalciler, İsrail askerlerinin eşliğinde Filistinlilerin zeytinliklerini talan etti

İsrailli hak örgütü Yesh Din'in kamera görüntüleriyle belgelediği olay, bu sabah Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'a bağlı Avarta köyünde yaşandı.

Onlarca yasa dışı Yahudi yerleşimci, İsrail güçlerinin koruması altında, Filistinlilere ait bir zeytinliği basarak Filistinli çiftçilerin mahsullerini çaldı, ardından zeytin ağaçlarını kesti.

Görüntülerde, çok sayıda araçla zeytinlik tarım alanına gelen yerleşimcilerin yanlarında çocuklarını da getirdikleri görüldü.

Yerleşimciler zeytinliği talan ederek çaldıkları mahsulleri çuvallarla arabalarına taşırken, İsrail askerleri ise yanlarında durarak onları izledi.

Yesh Din'den yapılan yazılı açıklamada, olayın Yahudilerce kutsal Hanuka (Işıklar) Bayramı'nda gerçekleştiğine vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Bugün erken saatlerde onlarca yerleşimci, Hanuka Bayramı'nı, Avarta köyünün çevresinde Filistinlilere ait zeytin ağaçlarının mahsullerini çalarak kutladı. İsrail askerlerinin de eşlik ettiği hırsızlığın ardından yerleşimciler çok sayıda ağacı kesmeye başladı.”