Yakıcı sıcağın altında koca kayaları kırarak şekil veriyor

Kayseri'de yaşayan Hüseyin Sarıkaya, 35 derece sıcaklıkta tonlarca ağırlıktaki kaya kütlelerine şekil veriyor. 25 yıldır yaptığı taş ustalığının yorgunluğunu, eve gittiğinde çocuklarını görünce atıyor.

Adana'da besicilik yapan Hüseyin Sarıkaya, askerliğini yaptıktan sonra Kayseri'ye geldi. 35 derece sıcaklıkta tonlarca ağırlıktaki kayaların üzerine balyoz ile çivi çakarak ikiye bölünmesini sağlıyor. 2 parçaya ayrılan kayalar, kepçeyle belirli noktalara taşınıyor. 42 işçinin çalıştığı taş ocağında, tonlarca ağırlıktaki kaya kütleleri dekorasyon ve taş duvarlarda kullanılmak üzere hazır hale getiriliyor.

Yaptığı işin zorluklarına değinen taş ustası Sarıkaya, 'Adana Saimbeyli ilçesinden Kayseri'ye geldim. Adana'da besicilik yapıyordum. Askerden geldikten sonra Kayseri'de bu işe başladım ve 25 yıldır yapıyorum. Bu işi yaparken çok dikkat etmek gerekiyor. Taşı nasıl keseceğini bilmezsen bu işi yapamazsın. Ayrıca ağır bir iş. Büyük kayaları insan gücüyle, çivi ve balyoz kullanarak kare haline getiriyoruz. Bu kayalar duvar, minare, bina süsleri ve yer döşemelerinde kullanılıyor' ifadelerini kullandı.