Yangın söndürmek için beton ören maden işçisi: 'Bizim ekmeğimiz yeraltındaymış'

Bartın' Amasra ilçesinde maden ocağındaki yangınla mücadele için maden işçileri beton örüyor. Beton ören maden işçileri arasında yer alan Muhammet Gürgen, Kelle koltukta ekmeğimizin peşindeyiz. Kalbimiz acı içinde. Yaşamayan bilmez madenciliği, madenciliğin zorluklarını. Bizim kaderimiz yeraltındaymış, ekmeğimizin peşinde devam edeceğiz dedi.
Amasra'da patlamanın meydana geldiği maden ocağında devam eden yangına müdahale, arama kurtarma çalışmalarının ardından başladı. Yangınla mücadelede, baraj örmek için Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun farklı müesseselerinden gelen etüt servislerinde görevli maden işçileri yeraltında çalışıyor. 14 yıldır maden işçisi olarak çalışan Muhammet Gürgen ve arkadaşları Zonguldak'ta bulunan Karadon Müessesesinden yangınla mücadele kapsamında ocakta beton örmek için görevlendirildi.
30 madencinin hayatını kaybettiği 2010 yılında Karadon'da meydana gelen grizu faciasında da görev yapan Gürgen, Karadon faciası, Soma faciası ikinci, bu üçüncü faciamız. Keşke olmasaydı. Madencilik zor bir meslek, anlatılmaz yaşanması lazım. Bizim ekmeğimiz yer altındaymış. Allah bize bunu nasip etti. Bizim dedelerimizden bize geldiyse bu zamana kadar, biz de nesilden nesile bu işi devam ettirmeye çalışacağız. Zonguldak'ın ekmeği bu. Babam maden emeklisiydi dedi.