Yaralı olarak bulunan yavru boz ayı tedavisinin ardından doğaya bırakıldı

Kütahya'da hasta ve kırgın halde bulunan 4 aylık boz ayı yavrusu, Afyonkarahisar'daki tedavisinin ardından doğaya salındı.

Kütahya Domaniç'te 27 Temmuz Perşembe günü annesinden ayrılmış boz ayı yavrusu hasta ve kırgın halde bulundu. Tedavisi için Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (AKÜREM) getirilen boz ayı yavrusu tedavisinin ardından dün bulunduğu ortama teslim edildi.

AKÜREM Müdürü Prof. Dr. İsmail Aytekin, Yaklaşık 4 aylık kadardı. Kilosunu ölçtük, 10 kilo civarındaydı, genel muayenesini yaptığımızda 2- 3 gündür bir şey yiyemediğini ve enerji, glikoz noktasında kırgın olduğunu, halsiz olduğunu gözlemledik. Bunun yanında röntgen filmini aldığımızda sağ arka kısımda da hafif bir ezilme tespit ettik. Tedaviye 3-4 gün devam ettik. Ayı yavrumuzun sağlığına hızla kavuştuğunu, yemeye içmeye başladığını gözlemledik. Tabii beslerken de şunu fark ettik; daha çok meyveleri sevdiğini, armut, elma, muz, domates neyi seviyorsa biz onu kendisine vererek de hem yemesini sağladık hem de bir an önce sağlığına kavuşması adına gereken bütün bakım beslemeyi ve rehabilitasyonu kurum adına yaptık dedi.