Yaralı sansarı su samuru sanarak kurtardılar

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde çarşı merkezinde su samuru sanılan yaralı haldeki sansar, ihbar üzerine gelen ekipler tarafından kurtarıldı. Sansar, tedavisi yapılmak üzere koruma altına alındı.

Dün akşam saatlerinde Eğirdir çarşı merkezinde yaralı bir sansar gören Serkan Erdoğan, durumu zabıta görevlilerine bildirdi. Kaçarak sıfır atık getirme merkezi yanına saklanan sansar için zabıta ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlileri harekete geçti. Görevlilerin uzun uğraşları sonucu yakalanabilen yaralı sansar tedavisi için korumaya alındı.
Yaralı sansarı fark eden Serkan Erdoğan, 'Arabayla yoldan geçerken gördüm, dikkatimi çekti. Arabamı park ettim. Sonra hayvanı takip ettim. Burada sıkıştı, gerekli yerleri aradım. İnşallah sağ salim kurtulacak. Arka ayağından biri ezik gibiydi' dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlisi de sansarın arka ayaklarında sıkıntı olduğunu belirtirken, hayvanın DKMP Isparta Müdürlüğü'ne götürüleceğin, oradaki veterinerlerin takip ederek, uygun şartlar oluştuğunda tekrar doğaya bırakacağını aktardı.