Yavru ayıları film karakterlerinin isimlerini vererek besliyorlar

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Celal Acar Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen yavru ayılardan 3'üne, Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini yaptığı Şekerpare film karakterlerinden Şekerpare, Hurşit ve Ziver, bir başka ayıya ise Mayıs adı verildi. Koruma altına alınan yavru ayılar, biberonla bal, süt ve kefir verilerek özel programla besleniyor.

'Ayılara Özgürlük' projesi kapsamında, para kazanmak için sokaklarda oynatılan ayıların toplanarak özgürlüklerine kavuşturulmaları amacıyla 1996 yılında kurulan Ovakorusu Ayı Barınağı, 2011'de açılan Karacabey Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde bulunuyor. Doğal ortamlarında yaşamlarını sürdüremeyecek durumda olan 4'ü yavru 76 boz ayı hayatını, 10 hektarlık ormanlık alanda sürdürüyor. Mayıs ayında Giresun'da annesini kaybeden ve bölge sakinleri tarafından bulunan 3 yavru ayı, Celal Acar Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Bakım ve tedavileri tamamlanan yavru ayılara, unutulmaz Türk Filmi 'Şekerpare'nin karakterlerinden, Şekerpare, Hurşit ve Ziver, Bursa'da bulunan yavru boz ayıya ise Mayıs adı verildi.

Veteriner Hekim Azizcan Sezer, Mayıs isimini verdikleri 4'ncü yavru ayının, bulunduğu zaman ön kolunda tespit edilen kırığa, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile müdahale ettiklerini, kırığın iyileşme sürecine girdiğini belirtip, Diğer yavru ayılarımızın genel sağlık durumu iyi, bir ayımızın akciğerinde enfeksiyon var. Onunda tedavisi sürüyor. Yavru ayılarımızın her gün canlı ağırlıkları kontrol ediliyor, şeklinde konuştu.