Yaylaya çıkarılan küçükbaş hayvanlar kar yağışından sonra tekrar ahıra götürüldü

Muş'un yüksek kesimlerinde yaşam süren vatandaşlar, yeşile bürünen köy ile mezralarında bahar mevsimini yaşarken, kar sürpriziyle karşılaştı. Yeşile bürünen yayla ve meralara koyun ve keçilerini götüren köylüler, aniden bastıran kar sonrası köylerine geri dönmek zorunda kaldı.

Bol yağışlı ve sert geçen şubat ayının ardından mart ayına sıcak bir havada başlayan Muş'ta mera ve yaylalar yeşile büründü. Vatandaşlar, kışın başlamasıyla birlikte ahırda besledikleri koyun ve keçilerini otlatmak için yaylalara çıkarmaya başladı. Bahar mevsiminin yaşandığı ve adeta doğanın canlandığı Muş'ta yüksek kesimler, lapa lapa kar yağışıyla yeniden beyaza büründü.

Muş'a 49 kilometre uzaklıkta 1800 rakımlı Yukarıyongalı köyünde hayvanlarını yaylaya otlağa götüren vatandaşlar, aniden bastıran karın şaşkınlığını yaşadı. Yemyeşil yaylanın bir anda beyaza bürünmesi üzerine köylüler, sürülerini köylerine geri götürmek zorunda kaldı. 10 gün önce hayvanları yaylaya çıkardıklarını belirten Eyyüp Omur, Köyümüze adeta bahar gelmişti. 10 gündür hayvanları otlatılmak için yaylaya götürmüştük. Ancak kış geri geldi. Fırtına, tipi ve kar yağışı etkili oldu. Hayvanlar arazide kaldı, herkes hayvanlarını geri getirip ahırlara yerleştirildi. 1 saat öncesine kadar ova, bizim köy yemyeşildi. Kar yağdı, fırtına oldu ve her yer şu anda karla kaplanmış durumda diye konuştu.