Yerinden edilen Filistinliler, Han Yunus'taki Kızılay merkezini terk ediyor

Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun iki haftadan uzun süredir kuşatma altında tuttuğu Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan el-Emel Hastanesinden yüzlerce yerinden edilmiş Filistinlinin ayrıldığını duyurdu.
Filistin Kızılayının X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, Kızılay bünyesinde faaliyet gösteren Emel Hastanesindeki duruma ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, 'Yüzlerce yerinden edilmiş Filistinli aile İsrail işgal güçlerinin iki haftadan uzun süre devam ettirdiği kuşatmasının ardından devam eden bombardıman ve silah sesleri nedeniyle panik atmosferinde El-Emel Hastanesini ve Kızılayın Han Yunus'taki genel merkezini terk ediyor.' ifadeleri kullanıldı.

Kızılayın paylaştığı videoda aralarında çok sayıda yaşlının ve çocuğun bulunduğu Filistinlilerin, eşyalarını sırtlanarak Kızılaya ait binalardan ayrıldığı görülüyor.
İsrail ordusu, daha önce Gazze'nin kuzeyindeki hastanelere uyguladığı kuşatmaların ardından baskınlar düzenlemiş, hastanedeki Filistinlileri bilinmeyen bir yere götürerek alıkoymuştu.

Alıkonulan Filistinliler, serbest bırakıldıktan sonra İsrail güçleri tarafından işkenceye uğradığını söylemişti.

İsrail'in zorla aç ve susuz bıraktığı yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde hava ve kara saldırıları neticesinde 2 milyon Filistinlinin yerinden edildiği belirtiliyor.
Yerinden edilen Filistinliler, barınma merkezlerinde, saldırılardan kaçarak güvenli bölge arayışıyla yollarda İsrail ordusunun hedefi oluyor.
Barınma merkezlerindeki aşırı kalabalık nedeniyle yerinden edilen çok sayıda Filistinli, hijyen eksikliği kaynaklı sağlık sorunları, su, yiyecek ve ilaç yetersizliğiyle de mücadele ediyor.