Yıkamaya getirilen halının içinden çıkan 60 bin liralık altını, müşterisine geri verdi

Siirt'te halı yıkama firması sahibi Servet Azğan, müşterisi Nurettin Can'ın bıraktığı halıların birinin arasında yaklaşık 60 bin lira değerinde altın buldu. Müşterisini arayıp bilgi veren Azğan, miktarını teyit ettiği altınları Can'a teslim etti. Azğan, “Daha önce de bu tür durumlara denk gelmiştik ama bu şekilde, yüklü miktarda denk gelmemiştik. Bazen yüzük, küpe, telefon gibi eşyalar unutuluyor. Öncekilerde de olduğu gibi, müşterimizi tespit ederek onlara teslim ettik” dedi.

Afetevleri Mahallesi'nde oturan Nurettin Can, evdeki halıları yıkatmak için Doğan Mahallesi'nde bulunan bir firmaya teslim etti. İşletme sahibi Servet Azğan, bırakılan halılardan birinin arasında, içinde yaklaşık 60 bin liralık altın bulunan torba buldu. Müşterisini arayarak bilgi veren Azğan, miktarını teyit ettiği altınları Can'a teslim etti.

Benzer durumlarla karşılaştıklarını ifade eden Servet Azğan, “Biz müşterimizin evinden halıları aldık. Halıları açarken içinden ziynet eşyasına denk geldik. Tahmini 60 bin lira civarında bir ziynet eşyası bulduk. Müşterimizi tespit ettik. Aradık ve teyit ettirdik. Sağ olsun, o da çıkıp geldi. Kamera karşısında sayarak abimize teslime ettik. Yapmamız gereken de budur, bu bir vatandaşlık görevimiz. Daha önce bu tür durumlara denk gelmiştik, ama bu şekilde yüklü miktarda denk gelmemiştik. Bazen yüzük, küpe telefon gibi eşyalar unutuluyor. Bu tür durumlara alışığız. Öncekilerde de olduğu gibi, müşterimizi tespit ederek onlara teslim ettik” dedi.