Akıllı saatler adımlarımızı nasıl sayıyor?

Akıllı telefonlar ve giyilebilir teknolojik cihazlar, vücudun her yöndeki hareketlerini üç eksenli bir ivmeölçer üzerinden sürekli olarak algılarlar. Veriler cihaz çalışırken ve kullanıcı tarafından kullanılıyorken her zaman kaydediliyor; bu da kullanıcıların yürüdüğünü, hızlı koştuğunu veya hareketsiz durduğunu takip etmesini sağlıyor.

Akıllı saatler tüm bu verileri daha sonra işlemek için kaydediyor. Kaydedilen bu veriler daha öncesinden kullanıcı ile ilgili bilgileri topladığı için kişiselleştirilmiş bir algoritma aracılığıyla bu veriler işleniyor. Böylece yürürken ya da koşarken kaç kalori yaktığımız ya da kaç kat çıktığımız gibi bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyoruz.

Bonus: Akıllı saatler bilimsel araştırmalarda kullanılıyor

Yapılan araştırmalara göre akıllı saatler ve giyilebilir teknolojik ürünlerin büyük bir çoğunluğu deneysel araştırmalar için kullanılıyor. Bu tür giyilebilir teknolojik ürünleri kullanan insanların verileri araştırma şirketlerine zaman zaman satılıyor. Bu sayede araştırmacılar çok daha büyük bir hedef grup için toplanan verileri inceleme fırsatını elde edebiliyor.