Neuralink çipi bağlanan maymun düşünce gücüyle pong oynadı

Elon Musk'ın sahibi olduğu beyin-çipi geliştiren Neuralink isimli şirket tarafından çarpıcı bir video paylaşıldı. Pager isimli maymun bilgisayar oyununu ellerini kullanmadan oynadı.

Neuralink'in paylaştığı videoda şirketin Pager adını verdiği maymun ellerini kullanmadan pong oynuyor. Şirket, deneyden 6 hafta önce Pager'ın beynine bir çip yerleştirdi. Daha sonra bir kumanda aracılığıyla maymunun beyin hareketlerini kaydeden sistem, Pager'ın her başarılı hamlesi sonrasında muzlu süt vererek hayvanı ödüllendirdi. Bu süreç sonunda Pager'ın beyin hareketlerini inceleyen uzmanlar beyin gücünün de sınırlarını çizmiş oldu. Daha sonra kumandayı çıkaran yetkililere rağmen Pager, beynindeki çip sayesinde ellerini kullanmadan oyunu oynamaya devam edebildi.

Neuralink çip projesi insanları tedirgin ederken, uygulamanın tıp alanında kullanılacağı iddia ediliyor. Teoride Musk'ın şirketinin geliştirdiği teknoloji ile felç geçirenlere ya da kaza geçirenlere sentetik uzuvlar takarak bu çipler aracılığıyla hareket ettirmeleri bekleniyor. Musk aynı zamanda hafıza kaybı, işitme kaybı, depresyon ve insomnia gibi hastalıkların çaresini de kafatasının içine yerleştirilecek olan çiplerde gördüğünü söylüyor.

Neuralink hakkında merak ettiklerinizi geçtiğimiz aylarda hazırlanan bu videoda bulabilirsiniz.