Salt Okunur ekibi Matematik Evi'nde

Salt Okunur ekibi olarak Eyüpsultan Belediyesi'nin bir projesi olan Matematik Evi'ni ziyaret ettik. O kadar güzel karşılandık ki, ekip olarak matematiğe karşı ön yargılarımızı bir hayli azalttık diyebiliriz. 🤓 Matematik Evi 2021'de faaliyete geçmiş ve her yaş grubundan ziyaretçi mutlaka kendi ilgisini çekebilecek şeyler buluyor; ayrıca giriş ücretsiz. Okullar burayı ziyaret edebiliyor ve öğrenciler matematiği somutlaştırarak öğrenme şansı yakalıyor. 🧐

Ayrıca MathModell e Twininnig Projesi öğrencileriyle dikkat çeken etkinlik bir etkinlik yapıldı. Hatta Türkiye'nin bir çok ilinden öğrencisi bulunan proje ortakları, matematiksel modelleme ile gerçek dünya problemlerinin matematiksel ifadelerle temsil edilmesi ve bu problemlere çözümler üretmek için Matematik Evi'ni ziyaret etti. Burada eğitmenler sayesinde matematiğin günlük hayattaki yerini gözlemledi. Atölye çalışması yaparak ortak bir soruna çözüm önerisi getirdi. Projenin daha fazla öğrenciye ulaşması için çalışmalarını hız kesmeden devam ediyorlar.

📌Matematik Evi Eyüpsultan Belediyesi sınırları içinde Kemerburgaz'da yer alıyor.

📌Matematik Evi'nin içinde geniş bir sergi alanı mevcut. Burayı gezerken matematiğin günlük hayatımızda oldukça geniş bir yer kapladığını görüyor ve matematiğin gelişimine şahit oluyorsunuz.

📌 Mimar Sinan, Leonardo Da Vinci gibi birçok değerli ismin matematiği eserlerine nasıl yansıttığına tanık olabiliyorsunuz.