saltokunur ekibi vivo Türkiye fabrikasında 🧐📱

Bugün saltokunur ekibi olarak vivo Türkiye fabrikasını gezdik. vivo'nun Gebze'de bulunan üretim tesisini ziyaret ederek üretilen cihazların üretim bandındaki serüvenine tanıklık ettik. Ziyaret ettiğimiz tesis; Çin, Güney ve Güneydoğu Asya'dan sonra 8. üretim merkezi. Bu tesis ile birlikte vivo, global üretim kapasitesini yıllık 200 milyon adedin üzerine çıkardı. Tesiste markanın Y serisi modelleri üretiliyor; bunun için 300'ün üzerinde kişi istihdam ediliyor.

📌Akıllı cihaz alanında güçlü tasarıma sahip ürünleriyle öne çıkan vivo'nun Türkiye Genel Müdürü Ted Dai, üretilen cihazların kullanıcılara ulaşmadan önce sıkı kalite kontrol testleri ile denetlendiğini ifade etti. Ayrıca şirket, dördüncü üretim bandını da hayata geçirerek yaklaşık 100 kişiye daha istihdam yaratmayı 2023 içerisinde planlıyor.


📌vivo sadece Türkiye'de değil, küresel ölçekte de oldukça popüler bir teknoloji markası: Dünya'nın en çok satan beş telefon markasından biri. Aynı zamanda Türkiye'de de 20 milyon dolarlık bir yatırım ile 2021'de açılan fabrikasında faaliyetlerine devam ediyor. Bunun yanı sıra, şimdilerde yeni üretim bantlarını da devreye alarak kapasitesini artırmayı ve daha fazla kişiyi istihdam etmeyi amaçlıyor.

Fabrikayı siz nasıl buldunuz? Yorumlarda buluşalım 🙌