Birleşik Krallık'ta 1.000 sanatçı, yapay zekânın telif hakkı ihlallerine karşı sessiz bir albümle protesto düzenledi. Hükûmetin yeni düzenlemesi, yapay zekâ modellerinin telifli eserleri izin almadan kullanmasını mümkün kılıyor.
Öte yandan, Singapur'un en büyük bankası DBS, yapay zekâya geçiş nedeniyle 4.000 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. IMF'ye göre yapay zekâ küresel iş gücünün %40'ını etkileyebilir.
Yapay zekâ iş dünyası için bir tehdit mi, yoksa yeni fırsatlar mı doğuruyor?
+ GZT Haber Merkezi'nden çıkan tüm içeriklerde olduğu gibi burada da 'GZT bakış açısı' hakim... Son dakika ise en hızlı, merak edilen ise en anlaşılır, dolu dolu bir konu ise en doyurucu şekilde takipçilerimize sunuyoruz. Yine de soru işareti kaldı ise iletisim@gzt.com'a mail atmanız, sosyal medya hesaplarımızdan bize mesaj göndermeniz yeterli.