Akışkan sanatla hikaye anlatan soyut resimler: Selda Kırkan 🎨

📌 Sanatçı Selda Kırkan, Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite okuduğu dönemde Almanya'da Leipzig Üniversitesi'nde de bir süre eğitim alan Kırkan, Miami'ye taşındıktan sonra sanata yönelerek akışkan tablolar çalışmaya başladı.

Sıvı sanat veya akrilik boya dökme olarak da bilinen Akışkan Sanat; akrilik veya mürekkep gibi sıvı maddelere toz pigmentler karıştırılarak akışkan halleriyle resim yapmak olarak tanımlanıyor. Sanatçı, ürettiği akışkan tablolarda aslında renklerle hikayeler yazdığını; kelimelerle anlatamadığı duygularını renklerle anlattığını ifade ediyor.

Faraş kullanarak sanatını icra eden sanatçı bu fikrin aklına geliş anını şöyle açıklıyor: 'Daha önce faraş kullanan kimseyi görmedim. Kendimle kaldığım sürece her şey bana ilham veriyor. Birkaç epik müzisyenden oluşan bir çalma listem var ve her zaman müzikle resim yapıyorum. Müziğin ruhunun sanatla bağlantılı olduğuna gerçekten inanıyorum. Birbirlerini uzun zamandır tanıyormuş gibi senkronize oluyorlar. İstedikleri gibi hareket eden renklerin kendi enerjisine bayılıyorum, böylece kendi sanatlarını ortaya koyuyorlar. Çevremdeki insanların enerjisi de çok etkili. Tabloyu kime yaptığım ve kiminle yaptığım birçok şeyi değiştiriyor.'