Bazı anlar yalnızca bir kere yaşanır 🦈

📌 Zimy Da Kid dalış yaptığı günlerden birinde karşılaştığı bu büyük beyaz köpek balığını kayıt altına almış. Karşılaşma anını ''Önce mavilerin içinden bana doğru gelen bir gölge gördüm, yavaş yavaş daha da netleşti ve muazzam güzelliğinin tüm ayrıntılarını görebileceğim kadar yakınıma geldi'' diye anlatıyor ve nesilleri tükenmekte olan bu tür için avlanlanmanın önüne geçilmesi gerektiğini söylüyor.

🦈 Lamnidae familyasından bir köpek balığı türü olan Büyük beyaz köpek balığının (Carcharodon carcharias), büyük yetişkin dişilerinin boyu 6,1 metreye, ağırlığı ise 2.268 kilograma kadar ulaşabiliyor. Bu köpek balığı, bütün dünyadaki ılıman sularda yaşabiliyor. Kendisiyle Türkiye'nin Akdeniz, Ege ve Marmara kıyılarında da karşılaşmak mümkün.

Akdeniz havzasındaki temel besinleri, orkinos olan büyük beyaz köpek balıkları, avına alttan yaklaşarak öldürücü vuruşunu yapıp ölmesini bekledikten sonra onu yer. Diğer köpek balıkları gibi çiğneme yeteneği yoktur avını parça parça kopartarak ya da tüm olarak yutar. Büyük beyaz köpek balığının yediği büyük bir av onu 1-2 ay idare edebilir.

📹: @zimydakid