Yapay zeka ile dans eden heykeller 🙌

Tarihteki hangi karakterin hareketlendirmek istersin? 🙌

Hayallerin ötesine geçen yapay zeka, yüzlerce yıl önce var olmuş kişilerin heykellerini canlandırarak hareketli bi' video ile sunuyor.

Tarihi kişileri yeniden canlandırmaya ne dersin? 🤔

Sanatı ve tarihi canlandırmaya ne dersin? Çünkü yapay zeka ile artık bu mümkün! Yapay zeka ile heykelleri canlandıran ve onları müzik eşliğinde dans ettiren fotoğrafçı ve film yapımcısı James Gerde, videolarında tarihi, teknolojiyi ve heykel sanatını gibi farklı disiplinleri birleştirerek oluşturuyor. Tıpkı bu videoda olduğu gibi Herkül'ü ve diğer Yunan tanrılarının animasyonlarını neşe içine dans ettiren @gerdegotit arkeolojiyi ve heykel sanatını yepyeni bi' boyuta taşıyor.

Peki bu heykeller vücutlarını nasıl hareket ettirebiliyor? 😳

Bu sorunun en kısa cevabı heykeller vücutlarını nasıl hareket ettirebileceklerini biliyorlar. Teknik olarak ise şu şekilde bir işleyiş var; James heykele yaptırmak istediği dans için bir dans videosunun görüntü haritası çıkarıyor. Ardından heykeli ve dans videosunu animasyonda hareketlendirerek bu büyüleyici videoları oluşturuyor. Ancak James Gerde'nin daha fazla heykeli canlandırmak için yapması gereken şey en iyi olduğunu düşündüğü dans hareketlerini kaydetmesi olacak.