2023 neden Yeni Dünya Düzeni'nin ilk yılı ilan edildi?

2023 yılından korkuyorsunuz biliyorum. 2020'de salgın, 2021'de sokağa çıkma yasakları, 2022'de Rusya Ukrayna savaşı ve 40 yıldır görülmemiş küresel enflasyon. 2023 daha ne kadar kötü olabilir diye düşünüyorsunuz değil mi? Üçlü Komisyon adındaki kuruluş, 2023'ün Yeni Dünya Düzeni'nin 1. Yılı olduğunu açıkladı. Bu açıklamayı sadece siz değil, bütün dünya dikkate almak zorunda. Çünkü Üçlü Komisyon 50 yıl önce ünlü milyarder David Rockefeller tarafından kuruldu ve küresel elitlerin dünyaya yön vermekte kullandıkları kuruluşlardan biri.

2023 yılını bu elitler için önemli yapansa, hayal ettikleri Yeni Dünya Düzeni için planlarına bundan 50 yıl önce başlamaları. Bu planlardan en meşhuru 1972'de yayınladıkları The Limits to Growth, yani Büyümenin Sınırları adındaki rapordu. Raporu yine Rockefeller'ın desteğiyle kurulan Roma Kulübü adındaki kuruluş yayınlamıştı. Rapor özetle şunu söylüyordu. Dünya nüfusu ve insanların tüketimi aynı hızda artmaya devam ederse, yüz yıl içinde dünyadaki büyümenin sınırlarına ulaşacaktık.

Yani ekonomik büyümenin devam etmesi için dünya nüfusunu azaltmamız ve tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyordu. Küresel sermayenin nüfusu azaltmak ve kapitalizmi değiştirmek istediğini gösteren birçok rapor daha yayınlanacaktı. Peki, küresel sermayenin dünya nüfusuyla ve insanların yaşamıyla alıp veremediği neydi?