2023 seçimleri neden önemli?

Bu programda ülkemizle ilgili dış basında konuşulanları ve yazılanları inceliyoruz. Dünya, Türkiye seçimlerini çok yakından takip ediyor.

Seçim yaklaştıkça yabancı basında Türkiye ismini daha fazla duyuyoruz. Kimileri tarafsız şekilde seçimleri dünyaya duyururken, bazı yayın organları adeta seçim yarışındaymış gibi hareket ediyorlar. Bu programda daha yakından bakacağız.

Rus basınında çıkan bir iddia üzerine, Rus basınında Türkiye ismini aradık. Rusya merkezli yayın organları, batı tarafından yaptırım uygulanan malların Türkiye'den geçişinin engellendiğini yazıyor. Birazdan bu iddiayı daha yakından inceleyeceğiz.

İsveç ve Finlandiya NATO'ya girmek istiyor, fakat Türkiye terör örgütleriyle ilişkileri nedeniyle üyeliği engelliyordu. Süreci duymuşsunuzdur. Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO'ya girmesine onay sürecini başlatmasını bu haftanın en önemli gelişmesiydi.
Türkiye'nin NATO'daki yeri ile ilgili tartışmalar dünya basınında yer alıyor. Bugün bu tartışmalara göz atacağız.

Türkiye'nin arabulucuğu ile geçtiğimiz yıl imzalanan tahıl anlaşması 60 gün uzatıldı. Rusya bir sorun yok diyor fakat Ukrayna tarafı endişeli.