ABD, Afgan bebeği neden rehin aldı?

Afgan bir çift, kendilerinin ABD'ye gitmesine yardım eden deniz piyadesini çocuklarını çalmakla suçladı. Kendilerinin Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmesine yardımcı olan deniz piyadesini bebeklerini çalmakla suçluyor. Küçük Afgan üç yıl önce Amerikan özel kuvvetlerin düzenlediği bir operasyon sonrasında yıkıntıların arasından kurtarılmıştı.

Saldırıda bebeğin anne ve babasıyla birlikte 5 kardeşi hayatını kaybetmişti. Bu nedenle bebek aylarca bir Amerikan askeri hastanesinde tedavi gördükten sonra yeni evlenen kuzeni ve onun karısıyla birlikte yaşamaya başladı. Tedavi için Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmesi gereken aileye Amerikan deniz piyade avukatı Joshua Mast yardımcı oldu.

Fakat kontroller sırasında aileyi şaşırtan şey Mast'ın bebek için uzattığı Afgan pasaportu ve üzerinde yazan soy isim oldu. Bebeğin soy ismi Mast olarak kaydedilmişti. Yaşanan gelişmeler sonrası ABD'li aile bebeği, terörden kurtarma amacıyla velayetine geçirdiğini söylerken, aile kandırıldıklarını deniz piyadesinin çocuğu onlardan çaldıklarını söylüyor.