🇧🇷 Brezilya’da seçim sonuçları açıklandı: Nasıl 3. kez başkan oldu?

İran'da gösteriler üniversitelere, liselere ve neredeyse tüm sokaklara yayılmış durumda. Mahsa Amini'nin öldürülmesinin ardından başlayan gösteriler kısa sürede bütün ülkeye yayılmıştı. Geçtiğimiz hafta ortamın yumuşaması üzerine İran devleti dikkatini başka yönlere vermeye başlamıştı fakat sokaklar tekrar alevlendi.

Bugün birlikte dünyadaki seçimleri konuşacağız. Dünyanın farklı yerlerinde birçok ülkede yönetim değişiklikleri yaşanıyor.

Brezilya'da Jair Bolsonaro devri bitti. Yerine gelen Lula Da Silva ise sosyal demokrat görüşleriyle biliniyor. Fakat Bolsonaro'nun yenilgiyi kabul etmemesinin üzerine ülkede protesto gösterileri başladı. Birazdan Brezilya'ya, neredeyse 120 milyon kişinin oy kullandığı seçimlere bakacağız.

Geçelim İsrail'e; İsrail, salı günü son dört yılda 5. kez genel seçim için sandık başına gitti. Şimdi gözler eski Başbakan Netenyahu'da. İsrail'deki seçim sonuçlarını da bu programda konuşacağız.

8 Kasım'da ise ABD'de ara seçimler var. Amerikalılar sandık başına gitmeye hazırlanırken gündemlerinde sağlık sistemi, göçmen meselesi ve ekonomi gibi başlıklar var.

Twitter'ı satın alan ABD'li milyarder Elon Musk konuşulmaya devam ediyor. Son olarak Twitter'da mavi tik için 8 dolar ücret getirmesi, dünyanın dikkatini topladı. Birazdan bakacağız.