Cildimizde Yaşayan Bakterilere Neden İhtiyacımız Var?

Mükemmel bir cilde sahip olmamız, cilt bakımını nasıl yapmamız ile ilgili yüzlerce içerik ve reklam var. Cilt bakım rutinleri, cilt analizleri, akneli ciltler için özel ürünler, sivilce tedavileri ve daha nicesi. Televizyonu ve sosyal medyayı her açışımızda karşımıza çıkıyor. Pürüzsüz ten, bebeksi yumuşaklık, cam gibi bir cilt gibi. Fakat bu içeriklerin ortak bir yönü var. Görüntülere 'zoom' yapılmıyor. Çünkü yapılırsa bu çoğumuzun hoşuna gitmeyebilir.

En mükemmel ten bile aslında kıllarla kaplı, çukurları olan bir arazidir. Bu arazinin sahipleri de var. Demodeks akarları denen mikroplar, çok sayıda bakteri, mantar ve virüsler. Kulağa korkutucu gelse de ve onları hemen yok etmek zorunda hissetsek de aslında bu küçük canlıların hepsine ihtiyacımız var. Biliyoruz çoğunuz buna karşı çıkacaksınız. Çünkü cilt bakım şirketleri ve reklamları bize çok daha farklısını anlatıyor. Onlara göre adeta bebeksi bir cildimizin olması onu ne kadar temizlediğimize ve ne kadar çok ürün kullandığımıza bağlı, nemlendiriciler, tonikler, serumlar ve daha nicesi...

Peki cildimizin parlak görünmesi için gerçekten bu kadar ürünü kullanmamıza gerek var mı, ay gibi parlak bir cildin sırrı nedir? Holistik'in bu bölümünde cildimizi anlattık.