Çin kapanmalarla neyi amaçlıyor?

Son iki yıldır Çin hükumetinin ilginç hatta saçma uygulamalarını duymuşsunuzdur. Bitkilere ve ekinlere PCR testi yapılması gibi bilimsel uygulamalardan bahsediyorum. Tabi Çin'de bundan daha korkunç uygulamalar da var ve bu uygulamalar hepimizi ilgilendiriyor.

Çin hükumeti hala çok sert kapanma politikaları uyguluyor. Şangay'da bu yılın başlarında iki ay süreyle yapılan kapanmalarda insanların evlerinden çıkmalarına izin verilmemişti. Hatta yemek ve ilaç almak için market ve eczaneye bile gitmelerine izin verilmemişti. Yani açlıktan ya da ilacınızı alamadığınız için ölmenizde bir sorun yoktu, ama ne olursa olsun evinizden çıkıp o korkunç virüsle karşılaşmamalıydınız.

Çinliler, birkaç kez bu uygulamalara karşı ayaklansa da bu, Çin hükumetine geri adım attırmadı. Bu kez sert kapanma politikalarına karşı yeni bir protesto dalgası başladı ve bu kez, Doğu Türkistan'lı kardeşlerimiz de bu protestoların merkezinde yer aldı. Peki kapanma politikaları salgını önleyemiyorken ve Çin'in ekonomik büyümesini yavaşlatıyorken, Çin hükumeti neden bu politikalara devam ediyor? Ve Rockefeller vakfı, Çin'in bu politikaları uygulayacağını 10 yıl önceden nasıl tahmin etti?