Çok rüya görür müsünüz?

Yaşadığımız şeyler korkutucu, duygusal ya da komik olsa bile bazen rüya gibi gelir. Bazen mutluluğumuzu 'rüyada' diye tanımlarız. Çünkü rüyalarımızda öyle şeyler görürüz ki bunu anlamlandırmak için çabalarız. 'Rüyalar anlatılır mı?' sorusu bir kenarda dursun, günlük yaşantımızı uykudayken devam ettiren rüyalar aslında bize çok şey anlatır. Görülen rüyaların ne anlama geldiğini anlatması için bir rüya tabircisinin peşine düşeriz. İhtiyacımız olan ya da istediğimiz bir şeyin gerçekleşememe ihtimali yüzünden 'rüyanda görürsün' ya da 'rüyalarda buluşuruz' deriz. Ve gerçekten de belki geçmiş belki geleceğimizde bizim için önemli bir durumu rüyamızda yaşarız.

Aslında rüya bir yaşantıdır ve zihnimizin bize anlatmak istediği her şeydir. Kabus görmek bile bize yol gösterebilir çünkü gördüğümüz, duyduğumuz, okuduğumuz, kokladığımız, dokunduğumuz her şey yeniden karşımıza çıkar rüya aleminde. Peki, karşımıza çıkan her şeyi hatırlar mıyız? Hafızamızı nasıl güçlendirebiliriz? Ya da unutmak istediğimiz anılardan nasıl kurtulabiliriz? Gördüğümüz rüyaları peki, hatırlamanın bir kolay yolu ya da çözümü var mı? Rüya görmek insanlara mı özgü? Hayvanlar hatta bilgisayar bile rüya görebilir mi?

Dünyanın en büyük bilinmezlerinden olan rüya diyarını, bize anlatmak istediklerini, nereden, ne zaman geldiklerini, rüyaların anlamını ve nasıl ortaya çıktıklarını hiç merak etmediniz mi? Rüya yorumu ve rüya tabirleri nedir diye aramak dışında rüyaların gizemini merak ettik ve Kitabın Ortası yeni sezon ilk bölümünde anlattık.