Elon Musk, bizi Twitter ile mi kontrol edecek?

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk Twitter'ın yeni sahibi oldu ve Twitter'ı satın aldıktan sonra bütün yönetim kurulunu feshetti. Yani Elon Musk, Twitter'ın artık tek sahibi ve tek yöneticisi. Peki uzaya mekikler fırlatıp devletlerle yarışan, elektrikli otomobil piyasasına yön veren ve insan beynine çip takma hayali kuran bu adam, Twitter'ı neden satın aldı?

Bunu anlatmadan önce tek cümleyle cevabını vereyim: Elon Musk Twitter'ı, dedesi için satın aldı. Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının dedesiyle ne ilgisi var diye düşünebilirsiniz. Bu sorunun cevabı Elon Musk'ın dedesinin kim olduğunda gizli. Elon Musk'ın anne tarafından dedesi Joshua Haldeman. Haldeman, 80 yıl önce Kanada'daki Teknokrasi Hareketi'nin liderliğini yapmış biri.

Peki Teknokrasi ne demek? Teknokrasi, yönetimin mühendisler ve bilim insanları gibi teknik uzmanların elinde olduğu bir yönetim şekli. Yani teknokratlara göre yönetim politikacılardan alınıp, iş adamlarına ve mühendislere verilmeli. Ve Elon Musk da tıpkı dedesi gibi günümüzün en büyük teknokratlarından birisi, nasıl mı?