Ezel Akay genç Türk yönetmenleri neden eleştirdi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs'le birlikte evlere kapandık. Tiyatro salonları, sinemalar kapandı. Durum böyle olunca film sektörü de hızla dijitalleşti. Diziler, dijital platformlarda iyi bir kitle yakalamıştı. Pandeminin etkisiyle bu mecralar sinema salonlarının yerini alıp filmlere de ev sahipliği yaptı. Vizyona giremeyen filmler bu platformlar üzerinden seyirciyle buluştu. Bu dijitalleşmenin sinema sektörünü nasıl etkilediğini Sümeyye Palta, Ezel Akay'a sordu.

Dijitalleşmenin sinema sektöründe kaliteyi artırdığını belirten ünlü yönetmen, pembe dizilerin bu platformlara taşınmasının ise kaliteyi bozduğunu söyledi. Ezel Akay, televizyon kültürüne alışık olan senaristlerin tüm tecrübelerini Netflix, Disney +, Gain, Blu Tv, beIN Connect ve Blu TV gibi mecralara taşıması sonucu özgünlüğün kaybolduğunu ifade etti. Netflix ve benzeri oluşumların bu tarz içeriklere yer vermesiyle kendi sonunu hazırladığını vurgulayan Akay, izleyicinin farklı arayışlar için bu platformlara yöneldiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye'de içeriğe yeterince önem verilmediğini ifade eden Ezel Akay, Türk sinemasının yurt dışında başarılı olamamasının sebebi olarak yönetmenleri göstererek 'Türk yönetmenler dinozorlar çağında kaldı' dedi.
3 Dakikada 3 Soru 3 Cevap yeni bölümüyle yayında...