Filistin soykırımını Tevrat mı emrediyor?

7 Ekim 2023'de başlayan İsrail-Filistin Savaşı'nda en büyük yıkımı Filistin halkı yaşarken, en büyük yenilgiye ise soykırıma sessiz kalanlar uğruyor.

İsrail-Filistin meselesinin geçmişine baktığımızda önce İsrail'in Filistinlilerin topraklarını çalarak ve binlercesini öldürerek kendi devletini kurduğunu görürüz. Sonra kalan sınırlı Filistin topraklarını da dünyanın en büyük açık hava hapishanesi haline getirdi. En sonunda ise Filistin halkına acımasızca soykırım uyguladı. Hem de uluslararası hukuku hiçe sayarak, tüm dünyanın gözü önünde ve ABD'nin destek vermesiyle.

Siyonistler yegane amacı başta Filistin olmak üzere birçok ülkeden toprak kopartarak Büyük Yahudi Devleti'ni inşa etmek. 1948'de kurulan İsrail, kurulduğu günden beri bu uğurda Filistinlilerin topraklarını sistematik olarak işgal ediyor. Üstelik defalarca kez insan eliyle değiştirilen kutsal kitapları Tevrat'ta yazan acımasız emire göre. Tüm dünya İsrail ve Filistin arasında ateşkesin ne zaman olacağını merak ederken, İsrail Hamas'ı hedef almaya devam ediyor.

Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı'nın değerlendirmelerde bulunduğu Dikkatli Bak belgesel serisinin bu bölümünde, İsrail terör devletini anlattık.