FRANSA AFRİKA'DAN ATILIYOR

Dünyada bu hafta'da sizler için 7 önemli başlığımız var.
Almanların efsane Leopard tankları. Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan konusuydu. Batılı müttefikler bu tanklardan Ukrayna'ya göndermek istiyor fakat Almanya bir süredir isteksiz davranıyordu. Birazdan Ukrayna'ya gitme yolunda olan Leopard 2 tanklarını konuşacağız.
Bu bölümde Afrika Kıtasına odaklanıyoruz.
Burkina Faso hükümeti, ülkelerindeki Fransız askerlerinin gitmesi için 30 gün süre vermişti. Ülkede Fransa karşıtı protestolar var. Bir yandansa terör örgütleri ülkede cirit atıyor. 22 milyonluk ülke yılmış durumda.
2023 yılında Afrika'da 24 ülke seçim yapacak. Kıtanın gündeminde terör örgütleri, askeri darbeler ve yoksulluk var. Zimbabve'da başkanlık seçimlerine az bir süre kala muhalif isimler gözaltına alındı.
Japonya nüfusu ise alarm veriyor. Japonya Başbakanı Fumio Kişida geçtiğimiz hafta doğum oranları ile ilgili konuştu ve acil durum çağrısı yaptı. ''Ya şimdi ya hiç'' dedi.
Geçtiğimiz ay ülkenin Cumhurbaşkanı Castillo, yaptığı bir konuşma nedeniyle önce yetkilerinden oldu, ardından gözaltına alındı.
Mısır'da ise gündem ekonomik kriz. Para birimi tüm zamanların en kötü seviyesine düştü. Mısırlı yetkililerin yayınladığı beslenme tavsiyeleri ise halkı iyice öfkelendirdi.