Hocasıyla dünyayı yöneten öğrenci kim?

Dünyayı yönettiği söylenen aileleri hepiniz duymuşsunuzdur. Peki son 50 yıldır, dünyayı öğrencisiyle birlikte yöneten öğretmeni duymuş muydunuz? Bu öğretmenin adı Henry Kissinger. Kissinger, 70 yıldır Amerikan siyasetinin merkezinde yer aldı. ABD başkanlığı 50 yılda 10'dan fazla kez el değiştirirken, onun yeri hiç değişmedi. Sadece dışişleri bakanlığı değil, bütün ABD başkanlarının akıl hocalığını da yaptı. Kissinger öyle bir öğrenci yetiştirdi ki, kendisi ABD'yi yönetirken, öğrencisi de dünyayı yönetmeye talip oldu.

İşte bu öğrenci, Klaus Schwab. Schwab, Davos Zirvesi olarak da bilinen ve her yıl küresel şirketleri ve siyasetçileri bir araya getiren Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu. Küresel şirketler ve siyasetçiler her yıl bu forumda bir araya gelip, dünyanın geleceğini tartışıyorlar. Daha doğrusu geleceğimize karar veriyorlar.

Küresel elitleri dünyamızı inşa edecek kadar güçlü yapan şey, sahip oldukları imkanlar ya da para değil; onları güçlü yapan şey, çıkarları için bir araya gelmeleri ve aynı amaçlar doğrultusunda birlikte hareket edebilmeleri. Bu yüzden Dünya Ekonomik Forumu gibi kurumlar kurup, buralarda örgütleniyorlar. Peki hangi örgütlü güç, bu öğretmen ve öğrenciyi bir araya getirdi ve birine ABD'yi, diğerine de dünyayı yönetecek gücü verdi?