JAPONYA YENİDEN SİLAHLANIYOR

Dünyadan Bu Haftada yine geçen haftanın öne çıkan başlıklarını derledik. Küresel silahlanma meselesi, şu sıralar en çok konuşulan konu. Bu programda küresel silahlanmayla ilgili son gelişmeleri aktarıyoruz
ABD, İngiltere ve Fransa'da sağlık sistemi çökmüş durumda. Sağlık çalışanlarının düzenlediği grev ve protestolar ise, bu ülkelerin zaten bozuk olan sağlık sistemine darbe vurdu.
Ukrayna'ya döndüğümüzde ise savaş, tüm yıkımıyla devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz hafta Dnipro'da bulunan 9 katlı konuta, bir Rus füzesi isabet etti. Birazdan bakacağız.
Tel Aviv'e gittiğimizde ise bizi protestolar karşılıyor. İsrail'de geçtiğimiz hafta sokaklar kalabalıktı. Yaklaşık 80.000 kişi Tel Aviv'de hükümeti protesto etti.
Almanya'nın 'linyit köyü' olarak bilinen Lützerath'da da protestolar vardı. Eylemciler, hükümetin açmak istediği kömür sahasında gösteri düzenledi.
Afganistan'da ise Taliban'ın kararları konuşuluyor. Geçtiğimiz hafta kadınların üniversite eğitimlerini yasaklamalarını hala çok konuşuluyor.
Geçtiğimiz haftadan ilginç bir haber daha aktaralım. Rusya'nın ünlü askeri şirketi Wagner'i duymuşsunuzdur. Wagner'in bir üyesi, hayatından endişe ettiği için Norveç'e sığındı.
İtalya'da ise gündem, ünlü mafya lideri Matteo Messina Denaro yakalanması. Ülke geçtiğimiz hafta bu olayı konuştu.
Denaro, İtalya'daki ünlü Cosa Nostra mafyasının liderlerindendi.