Küba’dan deprem bölgesine uzanan yolculuk

Türkiye fay hattı üzerinde bulunan ve birçok depreme gebe olan bir ülke. Tarihler 6 Şubat 2023'ü gösterdiğinde de öyle bir deprem yaşadı ki bu, yüzyılın en büyük depremiydi. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde başladı. Önce depremin sesi duyuldu, ardındansa saniyeler içinde binlerce bina yerle bir oldu. Kahramanmaraş Depremi tam 10 ili etkiledi.

Depremin vurduğu iller arasında Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ yer aldı. Depremde şu ana kadar açıklanan can kaybı yaklaşık 50 bin. Tüm Türkiye deprem bölgelerine yardım için tek yürek oldu. Kıştı, hava soğuktu. Şartlar son derece zordu.

Sayısız tırla yardımlar akın akın deprem bölgesine gitti. Peki kadınlar ne yaptı bu depremde? Sayısız kadın gönüllü deprem bölgesinde çalıştı. İstanbul'dan yardım için gelen Nurdan, evinin kapılarını gönüllülere açan koca yürekli Fadime abla, gözlerinin içi gülen depremzede Esma, ben ne yapabilirim diyerek sahaya inen kuaför Nadide, Küba'dan gelerek ihtiyaç bitene kadar buradayız diyen Taymi ve Lucia, o kadınlardan sadece birkaçı.


Bu belgeselde deprem bölgesindeki güçlü kadınların hikayesine kulak vereceğiz.