Küçük kızın ailesine 70 bin TL’lik tazminat davası açtı

Antalya'da 8 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan apartman görevlisi İbrahim A., ilk duruşmada “on iki yaşından küçük çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mağdurun annesi duruşma sonrası yaptığı açıklamada “İlk celsede bu kararın verilmesi çektiğimiz onca acıyı bir nebze de olsa rahatlattı” dedi. Mağdur Avukatı Demet Burcu Ünal ise, “Bu kararın, çocuk istismarı davalarında emsal teşkil etmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Soruşturma sürecinde mağdurun annesi Özlem D., sanığı darbettiği iddiasıyla hakkında açılan dava ve 70 bin TL'lik tazminat talebiyle de karşı karşıya kalmıştı. Anne “Onun itibarı kızımı istismar etmeden önce de yoktu” diyerek tepki göstermişti.