Terör örgütlerine kim kaynak sağlıyor?

Dünyanın hemen hemen her yerini gezen Coşkun Aral 3 dakika 3 soru 3 cevap'a konuk olup Sümeyye Palta'nın sorularını yanıtladı. Gezdiği, gördüğü yerler üzerine söyleşi yapan başarılı gazeteci, bazı zamanlar çok iç açıcı durumlarla karşılaşmadığını söyledi. Özellikle yoksul olan 3. dünya ülkelerinde yaşanan sıkıntıları dile getiren Aral, bireylerin nasıl terör örgütlerine katıldığını anlattı.

Birçok terör saldırısında tanıklık eden ve seyahatleri esnasında teröristlerle tanışan duayen gazeteci, yoksul ve mutsuz olan gençlerin başka çıkış yolu bulamadıklarında, bu tarz yasa dışı eylemlere başvurduğunu aktardı. Öte yandan eğitim durumu üzerinde duran Aral, cehaletin bu sonuçları doğurduğunu, bunun farkında olan örgütlerin de gençlerin cehaletin faydalanıp ırk ve din istismarı üzerine yoğunlaştıklarını ifade etti.

En kritik noktalarda muhabirlik yapan Coşkun Aral, terör örgütlerinin birincil kaynağının uyuşturucu olduğunu belirtirken bazen diğer ülkelerden de kaynak geldiğini söyledi. 3 dakika 3 soru 3 cevap yeni bölümüyle tvnet x'te.