Prens Harry'nin hayatı kitap oluyor

Geçtiğimiz hafta dünyada öne çıkan başlıkları sizin için derledik. ABD Başkanı'nın eski ofisinden çıkan gizli belgeler çok konuşuluyor.

Geçen yaz eski ABD Başkanı Trump'ın da evinden gizli belgeler çıkmıştı. Gizli belge olayı ABD'de tartışılmaya devam ediyor.

Meksika'da devlet, uyuşturucu kartelleri ile savaşıyor. El Chapo'nın oğlunun tutuklanması üzerine, dünyanın en güçlü uyuşturucu şebekesi olan Sinaloa Karteli, Meksika'yı karıştırdı.

Tüm bu yaşananlar, ABD Başkanı'nın Meksika ziyareti önce oldu. Birazdan yakından inceleyeceğiz.

Brezilya'da ise eski başkan Bolsonaro yanlıları ülkenin Yüksek Mahkemesi ve Kongresine daldılar. Yaşananlar ABD'deki kongre baskınına benzetildi. Eski başkanın destekçilerini kışkırttığı söyleniyor.

Birleşik Krallık Prens Harry'nin itiraflarıyla adeta sallanıyor. İngiliz Kraliyet Ailesinden ayrılan ve eşi Meghan Markle'la ABD'ye yerleşen Prens Harry, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarla dünya gündemine oturdu.

Fransa'ya baktığımızda ise sarı yeleklileri tekrar görüyoruz. İlk kez 2018 de sokağa çıkan sarı yeleklilerin adlarını sık sık duyuyoruz. Bu sefer ise Fransa'nın yıllardır düğüm haline gelen 65 yaşta emeklilik sorunuyla ilgili olarak sokağa çıktılar.

İran'dan ise kötü haberler var. Geçtiğimiz hafta üç protestocu daha idam cezasına çarptırıldı. Verilen bu son idam cezalarıyla birlikte, 4 aydır devam eden protestolarda ölüm cezasına çarptırılanların sayısı 17'ye çıktı.