Türkiye, Filistin meselesinde neden tarafsız kalamaz?

Birçok kişi Türkiye'nin, İsrail'in Filistin'de yaptığı haksız işgal ve sivil katliamlarına rağmen Filistin meselesinde tarafsız kalmasını savunuyor. Ancak Türkiye'nin Filistin konusunda tarafsız kalamaz. Çünkü İsrail'in bütün işgalleri Siyonist emellerine dayanıyor ve bu inançlarına göre başta Filistin toprakları olmak üzere Türkiye'yi de içine alan birçok toprağın kendilerine Tanrı tarafından vadedildiğine inanıyorlar.

Bu yüzden Türkiye'nin bu işgale sessiz kalması demek sıranın kendisine gelmesi demek. Osmanlı Devleti'ni parçalayan Syces-Picot ve Sevr gibi bir çok anlaşmaya dair haritanın Büyük İsrail haritası ile örtüşmesi de tesadüf değil. Çünkü bütün bu süreçler emperyalistler masaya Siyonistleri de davet etmişti!

İsrail'in bütün bu toprakları ele geçirip hükmetmesi mümkün olmasa da belli ki bunun için çocuk, yaşlı, sivil ayırt etmeden saldırılarına devam edecekler. İsrail bunu kendi başına başaramayacak da olsa yıllardan beri kendi yerine bunu yapması için desteklediği terör örgütleri var. Evet, PKK ve DEAŞ, ABD ve müttefiki İsrail'in türlü desteğini esirgemediği terör örgütleri. Yani bölgedeki asırlık planların hepsi Türkiye'yi parçalamayı hedefliyor. O halde tekrar soralım Türkiye Filistin konusunda tarafsız kalabilir mi? Muhammet Enes Dönmez, Post Politik'te bu sorunun cevabını arıyor.