Türkiye Suriye'nin kuzeyine yapacağı yeni operasyonla ne kazanacak?

Tel Rıfat ve Münbiç'in terör unsurlarından temizlenmesi, Fırat Kalkanı bölgesinin ve Afrin'in güvenliği, Türkiye'deki belli sayıda mültecilerin geri dönüşünün sağlanması için Tel Rıfat ve Münbiç son derece önemli.
Ayrıca Tel Rıfat ve Münbiç bölgedeki stratejik geçiş noktaları açısından başta Halep olmak üzere büyük şehirlerin su barajları ve su kaynakları açısından da önemli. Bu iki şehri kontrol eden; başta su barajları olmak üzere, büyük şehirleri de kontrol etmiş olur. Tel Rıfat'tan sonra otomatik olarak Halep kadraja giriyor.
Nitekim Türkiye 2 milyon mülteciyi geri göndermek istiyorsa, Suriye'nin en önemli şehri olan Halep'i kontrol altına almak veya orayı güvenli bölge yapmak durumunda. Çünkü sınırdaki 30 kilometrelik alan yeterli olmayabilir. Ayrıca Tel Rıfat bölgesinde stratejik öneme sahip Matar Minnih havalimanı da var ve burası Rusya'nın kontrolünde. Bu havalimanının önemi Suriye'nin kuzeyinin tamamı için geçerli. Afrin, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinin birleşmesi, PKK'nın sınırın belli bölgelerin tamamen temizlenmesi ve mültecilerin geri dönüşü için Tel Rıfat ve Münbiç Türkiye için hayati öneme sahip.
Türkiye bugüne kadar Suriye'nin kuzeyinde sınırlarını terörden arındırmak için Fırat kalkanı, Zeytin dalı, Barış pınarı ve Bahar kalkanı olmak üzere 4 harekât düzenledi. Tel Rıfat ve Münbiç... Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapacağı yeni harekatın ilk hedefleri…