Türkiye'nin drone’ları taklit mi ediliyor?

Dünyadan Türkiye'de bu hafta yine dolu dolu bir programla karşınızdayız. Dış basında çıkan haberleri toparladık, ve geçtiğimiz hafta Türkiye ile ilgili dünya basınında atılan manşetleri, konuşulanları sizin için derledik.

Dış basında geçtiğimiz hafta TOGG rüzgarı esiyordu. İki hafta önce size Türkiye'nin ürettiği Tayfun füzesinden bahsetmiştik. Dünya basını Tayfun füzesini manşetlere taşımıştı.

Bu hafta ise, ''Türkler araba yapamaz'' algısını yıkan TOGG'dan bahsediyoruz. Geçtiğimiz hafta Avrupa'dan Afrika'ya, dünya basınının manşetinde TOGG vardı.

İkinci olarak Libya'ya döneceğiz. Türkiye'nin Libya ile imzaladığı deniz yetki anlaşması Doğu Akdeniz'i adeta bay pas etmiş durumda. Kimileri buna sevinirken kimileri ise son derece rahatsız. Tahmin edeceğiniz gibi Yunanistan ve Mısır'dan çatlak sesler çıkmaya başladı. Birazdan bu durumun dış basında nasıl yankılandığına bakacağız.

Peki Türkiye hakkında başka neler konuşuluyor? En çok yazılan konu ise şüphesiz Türkiye'nin Ukrayna savaşındaki rolü. Son olarak Tahıl anlaşmasının sona ermesinin ardından dünya basınında gözler yine anlaşmanın mimarı olan Türkiye'ye çevrildi.

ABD, Teksaş'taki helikopterlerini Yunanistan'a taşıyor. Uluslararası basında çıkan bu haber, zaten gergin olan ilişkileri daha da gerdi.

Son olarak Türkiye-Küba diplomatik ilişkilerinin 70. yılı sergisi Havana'da açıldı. Birazdan değineceğiz.