🇦🇿 Zengilan Havalimanı’nın stratejik önemi ne?

Ermenistan işgalindeki topraklarını kurtaran Azerbaycan, Karabağ'ı yeni ulaşım hatlarıyla canlandırmaya devam ediyor. Zengilan Uluslararası Havalimanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Bu videoda havalimanının stratejik konumunu, ve hangi ülkeleri rahatsız ettiğini inceliyoruz.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, mevkidaşı Hulusi Akar ile görüşmek için Türkiye'ye geldi. İsrailli bakanın programında aslında Yunanistan'a gitmek vardı fakat ziyaret iptal edildi. İsrailli Bakanın Türkiye'ye gelmesi, Yunanistan tarafında üzüntüye yol açtı.

İsveç'te yeni başbakan Kristersson göreve geldi. Yeni başbakanın ilk ziyaret ettiği yer NATO oldu. NATO Başkanı Stoltolberg ile ortak açıklamalarda bulundular ve ikisi de konuyu Türkiye'ye getirdi.

Fransız çimento şirketi Lafarge, ABD'de yargılandığı davada IŞİD ve diğer yasa dışı örgütlere yardım ettiği suçlamasını kabul etti. Grup ayrıca Fransız yetkililerle de tam işbirliği içinde olduklarını belirtti.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki bir ilkokulda, 9 yaşındaki kız öğrencinin arkadaşıyla Türkçe konuştuğu gerekçesiyle öğretmeni tarafından cezalandırılmasında okul yönetimi haksız davranıldığını kabul etti.