Fas'ın başarıya götüren o proje

2022'de Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda İspanya ve Portekiz gibi takımları eleyip 4. olan Fas, son hazırlık maçında da Brezilya'yı 2-1 yenip yankı uyandırdı.

Fas'ın başarısı ve yükselen grafiği bir tesadüf değil, arkasında sağlam bir proje ve yatırım var.

2009'da 12 milyon sterlin harcanarak bir futbol akademisi kuruldu. Şu an kadroda yer alan En Nesyri, Aguerd ve Ounahi bu akademide yetişti.

FIFA standartlarında 8 sahaya sahip tesiste 1 adet iklim kontrollü kapalı saha, kaleciler için özel antrenman sahası, 4 tane 5 yıldızlı otel ve 1 tane de tıp merkezi mevcut.

Tesiste fizyoterapi ve balneoterapi merkezleri de bulunuyor. Fas daha sonra Agadir, Tangier ve Saidia şehirlerine de benzer akademiler kurdu.

Tabii proje tesislerle sınırlı kalamazdı. Farklı ülkelerde doğup büyüyen Fas asıllı futbolcular da milli takıma kazandırılmalıydı. Bu ataktan sonra Hakimi, Ziyech, Mazraoui, Boufal ve Amallah, Fas Milli Takımı'nı seçti.

Dünya Kupası 4'üncülüğünden sonra Brezilya'yı yenerek kendini bir kez daha hatırlatan Atlas'ın Aslanları'nın önümüzdeki turnuvalardaki performansı merakla bekleniyor.