Yüzük ölçüsü nasıl alınır?

Yüzük ölçüsü nasıl alınır?
Yüzük ölçüsü nasıl alınır?

Yüzük satın alırken bilmeniz gereken konuların başında yüzük ölçüsü gelir. Herkese göre farklılık gösteren yüzük ölçüsünü farklı birkaç yöntem ile alabilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

Yüzük ölçüsü alma işlemi için öncelikle kendi yüzük ölçünüze göre yüzük seçimi yapmalısınız. Yüzük ölçüsü almak için şu adımları takip edebilirsiniz:

· Hangi parmağınıza yüzük almak istiyorsanız daha önce başka bir yüzükle parmağınız üzerinde deneme yaparak ölçüm işlemine başlayın.

  • · Milimetre ölçümü yapan bir cetvel alarak yüzük ölçüm işlemine geçin.
  • · Daha önce elinize aldığınız yüzüğü yatay olarak masaya bırakıp cetvelle boydan boya olacak şekilde yüzüğün iç çapını ölçün.
  • · Ölçtüğünüz yüzün milimetre değerini okuyun.

Çevre bulma yöntemi ile yüzük ölçümü nasıl yapılır?

Çevre bulma yöntemi ile yüzük ölçümü alma işlemi için ilk olarak yüzük takmayı düşündüğünüz parmağınıza göre bir yüzük bulamadıysanız elinize bir parça tel ya da şerit görünümünde olan bir parça kâğıt alın.

Kâğıt şeridini parmağınıza özenli bir şekilde sararak kâğıdın iki ucunu birleştirin ve uç uca gelen noktayı kalemle işaret koyun. Daha sonra milimetre ölçüsü olan başka bir cetvel bularak kâğıdı işaretlediğiniz yere kadar ölçüm yapın. Hesapladığınız bu değer parmağınızın çevresinin uzunluğunu ölçecektir.

Yüzük ölçüm tablosu nedir?

Yüzük öcüm tablosu kişinin cinsiyeti ve kilosuna öre değişir. Ülkemizde bir bayanın yüzük ölçüm değeri en az 8’den başlayarak çok büyük istisna olmakla beraber 28 olarak bilinmektedir. Yapılan araştırmalara göre Türk kadınlarının ortalama yüzük ölçüm değeri 15 olarak ölçülmüş olup, erkeklerde bu ölçüm en küçük 10 en yüksek 35 olarak hesaplanmaktadır.

Yüzük ölçüm işleminde kişinin kilo dengesi son derece önemlidir. Fiziksel olarak zayıf yapıda olan kişilerin yüzük numaraları düşük iken, kilolu ve fiziksel ölçüleri geniş yapıda olan kişilerin yüzük ölçüm değerleri büyük olarak hesaplanmıştır.

Bazı durumlarda kişinin kilosuna göre yüzük ölçüsü almak işlemi yapılsa da bu çok sağlıklı bir yöntem değildir. Yukarıda gösterilen basit iki yüzük hesaplama yöntemi ile kısa sürede kolaylıkla kendi yüzük ölçüm değerinizi hesaplayabilirsiniz.

Yüzük ölçüleriniz zamanla değişir mi?

Yüzük ölçülerinin zamanla değişmesi son derece olağandır. Yüzük ölçüsü parmak izi gibi eşsiz ve kalıcı bir özelliğe sahip değildir. Kişinin fiziksel ölçüleri değiştikçe, kilo alıp verdikçe parmağın yüzük içindeki konumu, darlık, genişlik ölçüsü aniden değişecektir.

Yüzük ölçüsü zaman içinde sürekli olarak değişmese de kilo alıp verme sürecinde ve fiziksel aksiyona bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Yüzük ölçüsünün değişimi büyük sayısal farklar oluşturmadığı için çok fazla endişe yaratmamalıdır.

Özellikle son yıllarda isteğe göre yüzük ve takı aksesuarları tasarlandığı gibi kolay bir şekilde daraltılıp genişletilmektedir.

Fark ettirmeden yüzük ölçüsü alma nasıl olur?

Fark ettirmeden yüzük ölçüsü alma genellikle yakın arkadaş dost ve aileden birine hediye almak için tercih edilir. Bazen yalnızca kendinize değil sevdiğiniz kişilere, eşinize, annenize ve akrabalarınıza hediye almak isteyebilirsiniz.

Bu durumda parmak ölçüsünü bilmediğiniz birine hediye almaktan vazgeçmeden kişinin kullanmış olduğu yüzüğü alarak çaktırmadan ölçüsüne bakabilirsiniz. Bu yöntemi kullanarak hediye aldığınız kişinin taktığı yüzüğün ölçümüne bakarak kolayca hediyenizi alabilirsiniz.

Herkesin yüzük ölçüsü kendine özeldir. Ayak numarası gibi her kişide farklı bir şekilde duran yüzükler, özellikle parmak sağlığına zarar verilmeden titizlikle seçilmelidir. Parmağınız için en uygun olan, aşırı dar ya da geniş yüzük tercih etmeden parmağınızı üzerinde dengeli duran yüzükleri sipariş vererek parmağınızın sağlıklı koşullarını gözeterek yüzük takmaya özen göstermelisiniz.

Sadece bir dakikanızı ayırarak yukarıdaki yüzük ölçüsü hesaplama yöntemlerini kullanıp kolayca kendi parmak ölçülerinizi öğrenebilirsiniz.

Yüzük ölçüsü almak hesaplamalarını doğru yaparak gönül rahatlığı ile yüzük siparişi verebilir, parmağınızın durumuna göre işçilik kalitesi yüksek takıları tercih edebilirsiniz. Gerektiğinde yüzüğü daraltıp genişleterek nadide yüzük takılarınızı daha uzun soluklu bir şekilde kullanabilirsiniz.