11 Milyon ağaç rekoru

Cumhurbaşkanı ağaç dikme etkinliğine katıldı.
Cumhurbaşkanı ağaç dikme etkinliğine katıldı.

Milli Ağaçlandırma Günü’nde “11 milyon ağaç” dikildi. Ağaç dikme etkinliğine Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

1 Kasım

Dijital Hizmet Vergisi, Konaklama Vergisi, Değerli Konut Vergisi, gelir vergisi tarifesine yeni dilim ve oran eklenmesi gibi düzenlemeleri de içeren kanun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

6 Kasım

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD ile aralarındaki mevcut tarifeleri karşılıklı olarak kaldırmayı kabul ettiğini açıkladı.

-Uzak Doğu’dan Batı Avrupa’ya uzanan Demir İpek Yolu hayali gerçekleşti. Çin’in Xi’an şehrinden yola çıkıp Ankara Tren Garı’na gelen China Railway Express yük treni, İstanbul Boğazı’nı Marmaray’dan geçerek, Prag’a gitti.

7 Kasım

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre, hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı eylül sonu itibarıyla 206 bin 889 olurken, mudilerin toplam mevduatı da 1 trilyon 255 milyar 273 milyon liraya ulaştı.

15 Kasım

Uluslararası Finans Enstitüsü’nün (IIF) yayınladığı “Kürsel Borç Monitörü” raporuna göre, küresel borç seviyesi bu yılın ilk yarısında 7,5 trilyon dolar artarak 250,9 trilyon dolara ulaştı ve tüm zamanların rekorunu kırdı.

19 Kasım

AB Konseyi, Avrupa Parlamentosu (AP) ile 2020 yılı birlik bütçesine ilişkin yapılan müzakereler sonucunda uzlaşı sağlandığı açıklandı. Avrupa Birliği’nin (AB) 2020 yılı genel bütçesinde gelirler 168,7 milyar avro, harcamalar ise 153,6 milyar euro olacak.

29 Kasım

‘Kara Cuma’da kartlı ödeme yapanların sağladığı işlem hacmi 4,7 milyar TL’ye ulaştı. Siparişler 2018’e göre yüzde 34 artarken kargo sektörü de 3 kata yakın sipariş aldı.