81 ile 100 bin sosyal konut

Projede, asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşların 100 bin sosyal konut sayesinde ev sahibi olması amaçlandı.
Projede, asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşların 100 bin sosyal konut sayesinde ev sahibi olması amaçlandı.

Asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını amaçlayan 100 bin yeni sosyal konut projesi’nde talep toplanmaya başlandı. Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte yapılacak kura çekilişinin ardından vatandaşlar, son işlemlerin gerçekleştirilmesi için şubelere davet edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında imzalanan TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için beklenen açıklama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşların 100 bin sosyal konut sayesinde ev sahibi olmasının amaçlandığı projede, 240 ay vade olacak. Vatandaşların ödeyeceği rakam ise aylık 894 liradan başlayacak. TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için başvuru tarihleri, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklandı. Albayrak, TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için başvuru tarihini 15 Aralık 2019-15 Ocak 2019 olarak duyurdu. Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak başvuruda 2+1 daire için 500 lira, 3+1 daire için bin lira başvuru bedeli yatırılması gerekiyor. Kurada konut alma hakkı kazanamayan vatandaşlar bu bedeli geri alabiliyor.

TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları neler? 81 ilde yapılacak 100 bin konutun bölgenin özelliklerine göre inşa edileceği duyuruldu. Ayrıca sosyal konut projelerinin inşasına yılbaşından sonra başlanması bekleniyor. 1.5 yıl içinde bitirilmesi planlanan konutlar özelliklerine göre 140 bin ila 210 bin TL arasında fiyatla satışa sunulacak. Yüzde 10 peşin ödeme yapacak olan vatandaşlar, aylık 894 TL taksit ve 240 ay vadeyle bu konutlara sahip olabilecek.

TOKİ’nin internet sayfasında yer alan açıklamaya göre, başvuru yapacakların T.C. vatandaşı olup, 25 yaşını doldurmuş olması, proje il/ilçe sınırları içerisinde yaşıyor olması, kendisinin eşinin ve velayetleri altındaki çocukların üzerinde herhangi bir tapu kaydının olmaması ve en fazla hane halkı aylık gelirinin 5 bin 500 lira olması gerekiyor. Söz konusu açıklamada buna ek olarak, ayrıca şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimlerine ödeme kolaylığının sağlanacağı duyuruldu. Projeden faydalanarak ev sahibi olmak isteyen dar gelirli aileler, proje kapsamında belirtilen başvuru şartlarını sağladıkları takdirde e-devlet üzerinden TOKİ 100 bin sosyal konut başvurusu işlemini gerçekleştirebiliyor. TOKİ başvuruları 15 Ocak 2020 gününe kadar devam ediyor. Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte yapılacak kura çekilişinin ardından vatandaşlar, son işlemlerin gerçekleştirilmesi için şubelere davet edilecek.