Albayrak’tan Kongo’ya liman yatırımı

Arşiv.
Arşiv.

Albayrak Grubu, 2014 yılında Doğu Afrika'da stratejik bir konuma sahip olan Somali Limanı’yla başlattığı yatırımlarını Afrika’daki yeni bir liman işletmesiyle genişletiyor. Somali Mogadishu, Gine Konakri ve Gambiya Banjul Limanlarındaki başarılı yatırımları sonrası birçok Afrika ülkesinin ilgisini çeken Albayrak Grubu, Kongo Cumhuriyeti Pointe-Noire Limanı ile 25 yıl süreli bir imtiyaz sözleşmesi imzaladı.

Planlanan yatırım ‘401 milyon euro’

Bu sözleşme için bir yıldır Kongolu otoriteler ile kapsamlı bir çalışma sürdüren Albayrak Grubu, Kongo Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Honoré Sayi ve Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak’ın katılımıyla 16 Ocak’ta düzenlenen törende imzaladı. İmzalanan sözleşme; 25 yıl süreyle Pointe-Noire Limanı’nın Konvansiyonel Terminallerinin rehabilitasyonu, modernizasyonu, genişletilmesi ve işletilmesi faaliyetlerini kapsıyor. Bu kapsamda Albayrak Grubu, Pointe-Noire Limanı’na 401 milyon euro yatırım yapmayı planlıyor.

Yatırım programı; altyapı, tarama, lojistik depoları, TIR parkı ve modern liman ekipmanlarını da içeriyor. Ek yatırımlar sayesinde limanın kargo hacminin hızlı bir şekilde artırılması hedefleniyor.