Asla yılmayın

BRN Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Berna Gözbaşı.
BRN Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Berna Gözbaşı.

İş yaşamında kadın olmanın zorlukları hep tartışılır. Ancak bu zorlukların üstesinden geldiği gibi, Kayseri’den dünyaya açılan bir marka oluşturmayı başaran Gözbaşı, kadınların olaylara daha geniş perspektiften baktıklarını, erkeklere göre çok yönlü düşündükleri belirterek, bu durumun, iş dünyasındaki kadınların erkeklere kıyasla artı yönleri olduğunu belirtiyor.

Bununla beraber “Hepimiz insanız. Cinsiyet ayrımcılığına tamamen karşıyım. Başarının kadın erkek çok çalışmak ve artı değer üretebilmek yeteneğiyle ilgili olduğunu her platformda söylüyorum” diyen Gözbaşı, iş yaşamında başarısının sırrını, gözlem, yeniliklere açık olmak, sürekli kendini yenilemek, iş yerinde profesyonellikten ödün vermemek, kararlılık, biraz da inatçılık olarak özetliyor.

Sürekli hedef koymayı ve bu yönde ilerlemeyi çok sevdiğini açıklayan Gözbaşı, geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan Yukatel Kayseripor başkanlığının kariyerinde zaman açısından olumsuz etkilerinin olduğunu belirterek,

Süper Ligde bir kulüp yönetmek net söyleyeyim, bazen bir ülkeyi yönetmekten zor. En büyük sorun zaman. Zamanım yetmiyor. Günü çoğunlukla 2-3 saatlik uyku ile geçiriyorum. Yukatel Kayserispor iş yaşamı dışında benim yeni kariyerim oldu diyebilirim.

Her geçen gün futbol dünyasında kendimi geliştiriyorum. Futbol çok büyük bir endüstri. Farklı bakış açısı ile kulübü yönetmek, klasik metotlardan uzaklaşmak, Avrupa’nın önde gelen kulüpleri gibi olmak ve bu endüstriyi en verimli şekilde kullanmak en büyük hedefim” şeklinde açıklamalarda bulunarak, spor alanında da iddialı olduğunu belirtiyor.

İş yaşamında kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uygulamadığını açıklayan Berna Gözbaşı, cinsiyet ayrımcılığına tamamen karşı olduğunu, görevi kim hak ediyorsa bu görevi ona teslim ettiğini belirtiyor. Bununla beraber BRN Yatak olarak kadın istihdamında önde gelen firmalardan biri olduklarının altını çiziyor.

İş yaşamında devletin, kadın girişimcilere yönelik çok güzel destekler verdiğini, bu destekleri çok iyi kullanan kadınlar olduğunu söyleyen Gözbaşı, çoğu zaman bir rol model olarak genç girişimcilerle ara ara buluştuğunu ve onlara yardımcı olmaya çalıştığını, onların başarıları ile de çok mutlu olduğunu belirtiyor. Genç girişimcilere “Kendinizi sürekli geliştirin. Bol bol okuyun, mümkün olduğunca seyahat edin. Yeniliklere açık olun. Cesur olun. Kaybetmekten korkmayın” tavsiyelerinde bulunan Gözbaşı, kadınlara “Asla yılmayın” diyor.