'Benim güzel hatalarım var'

Stranger Things dizisi.
Stranger Things dizisi.

Athena’nın en güzel şarkılarından biridir ‘Ben böyleyim’... İçinde şöyle çok manidar sözler geçer mesela...

Her anımı yaşadıkça sevesim var. Aldırmam hiç yağmurlara, Benim güzel hatalarım var. Bir an bile vazgeçmedim Kendi yolumdan.

Coca-Cola’nın Stranger Things dizisinin üçüncü sezonu için Netflix’le ile yaptığı ilginç işbirliği, akla hemen bu şarkıyı getiriyor.

Stranger Things, küçük bir Amerikan kasabasında yaşanan olağanüstü olayları bir grup küçük çocuk üzerinden anlatan, son dönemin en merak uyandıran işlerinden biri. 80’li yıllarda geçen dizide hikaye akarken o dönemin modasından müziğine, kültüründen teknolojisine kadar her şeyini bir kez daha görme şansı buluyoruz.

Bilindiği gibi Coca-Cola markası, 1985 yılında, meşhur asırlık –ve de gizli- formülünden vazgeçmiş, piyasaya başka bir formüle sahip New Coke adlı ‘yeni nesil’ bir ürün sunmuştu. Coca-Cola böylelikle, özellikle genç nesle hitap etme yarışında rakibi Pepsi’den biraz geride kalmış olmasını telafi etmek istiyordu.

"Bilindiği gibi Coca-Cola markası, 1985 yılında, meşhur asırlık –ve de gizli- formülünden vazgeçmiş, piyasaya başka bir formüle sahip New Coke adlı ‘yeni nesil’ bir ürün sunmuştu."
"Bilindiği gibi Coca-Cola markası, 1985 yılında, meşhur asırlık –ve de gizli- formülünden vazgeçmiş, piyasaya başka bir formüle sahip New Coke adlı ‘yeni nesil’ bir ürün sunmuştu."

Oysa evdeki hesap çarşıya uymadı. Tüketiciler çok sert bir tepki gösterdi. Şirketin Atlanta’daki genel merkezine protesto mektupları yağdı –posta şirketi çalışamaz hale geldi. Eski formüle dönmesi için marka aleyhine dava açanlar bile oldu. Amerikan halkının bu büyük infiali karşısında daha fazla dayanamayan Coca- Cola, üç ay sonra eski formüle geri döndü, New Coke pazarlama tarihinin fiyaskolar çöplüğüne atıldı, Amerikalılar bu müjdeyle neredeyse bayram ilan etti.

Coca-Cola, şimdi büyük bir özgüvenle, üzerinden neredeyse 35 yıl geçmiş bu ‘en büyük fiyaskosunu’ bir kez daha hatırlatmak üzere Netflix’le işbirliği yapıyor. Stranger Things’in 4 Temmuz’da izleyicilere sunulacak ve 1985 yazında geçen üçüncü sezonunda, New Coke faciasına da yer verilecek. Dizinin yaratıcıları olan Duffer biraderler, Coca- Cola için bir reklam filmi bile hazırladılar. Hatta Coca-Cola, dizinin yayına girmesinin ardından piyasaya küçük çaplı bir New Coke sürümü yapmayı bile planlıyor.

Pazarlama dünyasını çok ilginç bir yaz bekliyor!