Bizim Toptan’dan EDT’de güç birliği

g2m Genel Müdürü Furkan Akiner ve Bizim Toptan Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Balcı
g2m Genel Müdürü Furkan Akiner ve Bizim Toptan Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Balcı

Türkiye’de mağaza sayısı bakımından önde gelen yayın organize toptan marketi bizim toptan, 2023 sonunda 40 yılı aşkın ev dışı tüketim (EDT) sektörü tecrübesi olan g2m şirketinin hisselerini Yıldız Holding’den devraldı.

Türkiye’de mağaza sayısı bakımından önde gelen yaygın organize toptan marketi Bizim Toptan, 2023 sonunda 40 yılı aşkın Ev Dışı Tüketim (EDT) sektörü tecrübesi olan g2m şirketinin hisselerini Yıldız Holding’den devraldı. Şirket, ülke ekonomisi ve istihdama katkısı bakımından Türkiye için kritik öneme sahip olan bu sektörde, g2m birleşmesiyle pazardaki konumunu pekiştirdi.

TÜİK verilerine göre 2023 yılında EDT sektörünün cirosu 316 milyar TL’ye ulaşırken ülkemizdeki istihdamın yaklaşık beşte biri EDT sektöründe yer alıyor. İki şirket bu konumu ile katıldıkları ANFAŞ 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nda ‘Zirvede Biz Varız’ sloganıyla yer aldılar. 6-9 Şubat tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen fuarda stantlarıyla yer alan Bizim Toptan ve g2m, iki şirketin birleşmesiyle büyüyen ürün ve hizmet portföyü ile ulusal ve uluslararası ziyaretçilerin karşısına çıktı.

Hüseyin Balcı: “Bizim Toptan ve g2m iş birliği EDT’deki gücümüzü artıracak”

Bizim Toptan ve g2m olarak güçlerini birleştirerek sektörde sinerji oluşturduklarını belirten Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balcı, “Bizim Toptan olarak ülkemizin pazar erişimi en yüksek, en fazla işletmeye dokunan, en yaygın organize toptan marketiyiz. Bu konumumuz; 40 yılı geçen EDT kanalı tecrübesi sayesinde geniş bir satış ve distribütörlük ağı bulunan g2m’nin bünyemize katılmasıyla daha da güçlendi. Geniş ürün yelpazemizle bu fuarda yer almaktan ve sektör paydaşlarıyla bir araya gelmekten çok mutluyuz” dedi.