Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: İkinci el konutlar için yeni kampanya geliyor

Arşiv
Arşiv

Orta gelirlilere yönelik Yeni Evim kampanyasından sonra ikinci el konutlar için de harekete geçiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Vade oranları yeni konutlar için. İkinci el konutlarla ilgili yeni bir çalışma yapacağız" dedi.

Antalya'da açıklama yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yeni Evim kampanyasında vade oranlarının yeni konutlar için olduğunu belirterek, "İkinci el konutlarla ilgili vatandaşlarımızın alabilmelerine imkan sağlayacak çalışmaları yapacağız. Hazine ve Maliye Bakanlığıyla birlikte Mortgage Kredisi olmasını istiyoruz. Açıkçası bunu devamlı hale getirmek istiyoruz" dedi.

Orta gelirliye konut kampanyası

Orta gelirlilere yönelik çarşamba günü duyurulan kampanyayla sıfır konutlar için 15 yıla kadar uzayan vadeyle ev sahibi olma imkanı sağlanacak.

Kampanya kapsamında ilk kez evini alacaklara, sıfır konutlarda geçerli olmak üzere 15 yıl vadeli yüzde 0,69'dan başlayan faiz imkanıyla kredi verilecek.

Faiz oranları ne?

  • Kampanya kapsamında 2 milyona kadar olan kullandırımlarda yüzde 0,69; 2-4 milyon TL arasında yüzde 0,79 ve 4-5 milyon TL arasındaki kullandırımlar için yüzde 0,99 faiz/kâr payı oranları uygulanacak.